Translate

Cabaret Modernista


Cabaret Modernista de la companyia teatral La Valenta. Espectacle estrenat a la Coral dels amics de Terrassa dins la programació de la Fira Modernista, el maig de 2013.

Cabaret Modernista és una obra còmica i atrevida per passar una estona divertida recordant i rememorant històries, llocs, cançons i refranys dels nostres avis i de més enllà.

Presenta la història de dues dones treballadores de principis de segle XX, que sembarquen a una aventura sobre els escenaris de petits café- teatre i sales de cabaret com la Pajarera catalana, que actualment es coneix com el Molino.

És per aquest motiu que ens sembla molt apropiat per presentar al seu espai i pensem que els hi podria interessar com a proposta dins del seu programa.
 
Sinopsi:
La Montse i la Mari, son dues dones de principis de segle XX joves i treballadores.
La Mari, és andalusa, viuda i treballa 14 hores a la fàbrica tèxtil, per poder mantenir els seus 8 fills. Des de que va enviudar, viu amb la Montse, jove soltera i casta, que treballa com a minyona a la gran Mansió dels amos de la fàbrica textil.
Una nit de borratxera, es posen a cantar i ballar, cansades de les seves feina precàries i sense futur, decideixen provar sort sobre els escenaris.
El que elles no saben, és que en la realitat, ser artista, no és un camí tant fàcil. Tot el que puja ràpidament, també cau de manera trepidant; enveges, gelosies i desenganys les portaran cap a un gran final dramàtic, tal com es mereixen les grans actrius.
Cabaret Modernista rememora històries de personatges emblemàtics com La Bella Dorita, Mary Sampere, Mari Fe de Triana, Estrellita castro, Sara Bernard, tot fent un homenatge a la revista de principis de segle.
Es treballa a partir de la sàtira i lhumor més estripat, tot fent memòria de les condicions de treball i sobretot de la situació de la dona a finals del segle XIX i principis del segle XX.
Com tot Cabaret, hi ha música, cançons picants i reivindicatives, dansa, coreografia, mímica, clown i "bufón". Des duna visió fresca i propera, perquè tothom pugui riure i alhora sentir-se identificat.


  • VIDEOS: